среда, 10 мая 2017 г.

Борщ рецепт на английском





Американские рецепты на английском с переводом


На этой страничке вы найдете американские рецепты на английском языке с переводом на русский. Интересно, что некоторые смелые американцы приписывают «Борщ» к своей национальной кухне, этот рецепт я обнаружила на одной из страничек в интернете.


Это очень странно, так как общеизвестно, что борщ принадлежит к русской кухне. Но, видимо, сказывается влияние волны иммигрантов из разных стран, которая привнесла широкое разнообразие в американскую кухню.


Первые поселенцы Америки — выходцы из Англии, поэтому основная их кухня базировалась на английских традициях, как кстати и английский язык. Но постепенно происходило примешивание других традиций — индейцев в первую очередь, как коренного населения американского континента. Они научили новых поселенцев употреблять в пищу, а также выращивать батат, кукурузу. Затем германцы добавили свои сосиски, гамбургские бифштексы, итальянцы привезли с собой рецепты пиццы и пасты. Сейчас очень активно распространяется китайская и мексиканская кухня.


В современной жизни американцы редко питаются дома, большое распространение получили рестораны быстрого питания, полуфабрикаты и фастфуд, увлечение которыми, к сожалению, привело больше половины американского населения к излишней полноте.


Если мы хотим понять культуру, историю и людей страны, в данном случае Америки, мы должны обязательно знать американские рецепты — хотя бы несколько. Образ, который приходит быстро приходит на ум — это гамбургеры, картофель фри и напиток со льдом — шейк. Или это жареный цыпленок и макароны с сыром. Хотя оба эти блюда считаются квинтэссенцией американской кухни, они не полностью охватывают мультикультурное население Соединенных Штатов.


Среди блюд американской кухни распространены различные овощные салаты, курятина и другие сорта мяса, жареные во фритюре, морепродукты. Американцы употребляют также большое количество специй, выпечку из кукурузной муки. Еда обычно сопровождается напитками со льдом: кола, чай, просто вода или охлажденное пиво.


Рецепты блюд приводятся на английском и русском языках.



Отправил(а) Tania O'Harlem 2000-05-12 09:51:43


Посылаю борщи, щи пришлю позже, жди!


Borscht with Meat


" I like to simmer the beef and bacon for up to 6 hours, then let sit overnight in the broth to cool. Skim the excess fat and cut the meats into bite-size pieces. Re-heat, adding the beets, cabbage, onions, leeks, and sausage. I don't think that the carrots are necessary or add anything to the recipe. I've added several varieties of sausage to give added flavors but the milder Polish sausages seem to go better with the soft and sweet flavors of the beets. Serve with fresh bread. "


2 teaspoons dill seed or basil leaves


1 quart grated cabbage (about 1 pound)


2 medium leeks, thinly sliced (or onion)


1 cup onion, finely chopped


1 carrot, grated


2 pounds Polish sausage links


2 tablespoons fresh dill, chives, or parsley


Directions:


1) Combine 1/2 cup of the beets, the vinegar, and sugar in a small bowl; refrigerate, covered, overnight. Refrigerate remaining beets.


2) Place beef, water, bacon, salt, peppercorns, parsley sprigs, marjoram, and dill seeds (or basil leaves) in Dutch oven. Heat to boiling. Reduce heat, simmer, partially covered, over medium heat until beef is tender (about 2 hours).


3) Discard parsley sprigs. Add 3 cups beets, the cabbage, leeks, onions, carrot, and sausage; simmer, covered, over low heat 30 minutes.


4) To serve, remove beef, bacon, and sausage; cut into 2-inch pieces. Return meats and reserved beet mixture to Dutch oven. Sprinkle with snipped dill. Pass sour cream.


Makes 12 servings


Ukrainian Borscht


" This soup is a must for those who enjoy a beet/vegetable soup. It takes about 1 hour to prepare and cook but it is well worth the time. I have found that cooking the various ingredients separately enhances the flavor of the borscht and it does not get mushy. However, you may also cook all ingredients together in the order as listed if you are pressed for time. "


Ingredients:


6 cups water


1 cup pinto or small white beans


4 large beets, peeled and shredded


6 cups water


4 cups chicken broth


1/2 cup instant potato flakes


1 teaspoon ground black pepper


2 tablespoons soy sauce


2 tablespoons dried dill weed or 4 tablespoons fresh dill weed


3 tablespoons white sugar


3 tablespoons white vinegar


Directions:


1) In a pot, add 6 cups of the water and pinto beans and simmer for about 1 hour or until beans start to split. Make sure the beans are covered with water at all times during simmering. Save water along with the beans to add to borscht later.


2) Peel and shred red beets, then place in a large cooking pot and add 6 cups of the water. Boil beets until just tender, but do not overcook. Save water along with beets to combine later with the remaining ingredients.


3) Peel and shred carrots, then place in separate pot along with 3 cups of the water. Boil until tender, but do not overcook. Save water along with carrots to add later to borscht.


4) In a separate pot, add potatoes and 2 cups of the water and cook until tender. Mash potatoes in their own liquid and set aside to add to borscht later.


5) In a separate pot, add chopped celery, chopped onions, diced green and red peppers, chopped garlic, 4 cups water and chicken soup base and simmer until vegetables are just tender. When tender, transfer to the cooking pot with beets.


6) Add cooked beans, carrots and mashed potatoes to cooking pot. Now add vegetable broth, mix well and bring to boil. Add instant potato flakes, black pepper, soy sauce, dill weed, sugar, vinegar and cook for another 5 minutes. If borscht appears too thick, add additional water and cook for 2 minutes longer. Adjust seasonings to taste. If desired, garnish each serving with a dollop of sour cream.


Makes 20 servings


Сообщения темы:




Рецепт борща на английском - срочно! (Александра ) - Втр 17 Фев 2009 08:38:43

Рецепт борща на английском - срочно! (Женя ) - Вск 15 Фев 2009 18:35:57


Yes. Спасибо! (Anna ) - Птн 12 Май 2000 10:09:42


Щи, here u are! (Tania O'Harlem ) - Птн 12 Май 2000 10:00:13


Рецепт борща на английском (Tania O'Harlem ) - Птн 12 Май 2000 09:51:43



Рецепт борща на английском языке


Рецепт приготовления борща на английском языке.


Required Products:



  • beef - 300 g

  • beet - 300 g

  • white cabbage - 400 g

  • potatoes - 500 g

  • carrots - 100 g

  • root parsley - 2 PCs.

  • onions - 2 heads

  • garlic - 3 cloves

  • clarified butter - 2 tbsp. spoon

  • fat - 50 g

  • sweet pepper - 1 PC.

  • Bay leaf - 1 PC.

  • sour cream - 150 g

  • parsley and dill

  • ground black pepper, salt to taste


How to prepare a recipe:


Boil the meat in 3 liters of water, add salt and pepper. Beets, cabbage and onions cut into strips, potatoes - slices.


Beet fry in butter, add a tablespoon of vinegar (3%), stew until tender in small amount of broth, add sugar (1 tablespoon), tomato paste (2 tablespoons). Strain the broth and continue to cook. Meat cut into cubes and put in boiling broth, add potatoes, cabbage and cook for 15 minutes. Then add the beets, vegetables and sweet pepper cut in shreds, spices. Cook for another 15 minutes. Add chopped garlic, pounded with fat and bring to a boil. Then let stand another 20 minutes.


И перевод рецепта борща на русском:


Ингредиенты:



  • говядина - 300 г

  • свекла - 300 г

  • капуста белокочанная - 400 г

  • картофель - 500 г

  • морковь - 100 г

  • корень петрушки - 2 шт.

  • репчатый лук - 2 головки

  • чеснок - 3 зубчика

  • масло топленое - 2 ст. ложки. ложка

  • жир - 50 г

  • перец сладкий - 1 шт.

  • лавровый лист - 1 шт.

  • сметана - 150 г

  • зелень петрушки и укропа

  • перец черный молотый, соль по вкусу


Приготовление:


Варить мясо в 3 л воды, добавить соль и перец горошком. Свеклу, капусту и репчатый лук нарезать соломкой, картофель - дольками.


Boil the broth. Don't forget to salt and pepper to taste. Chop cabbage, put in a pot with broth and cook for 2-3 minutes. Peel the potatoes and cut (the way you like: cubes or shredded). Add to the pot with the broth. Chop the carrots and beetroot julienne, onion - diced. All fry in vegetable oil, add the tomato paste or chopped tomatoes. When the potatoes are almost ready, put in soup, fried vegetables. 2 minutes before readiness add the greens (parsley, dill, etc.).


Рецепт борща №2:


Сварить бульон. Не забудьте посолить и поперчить по вкусу. Нашинковать капусту, положить в кастрюлю с бульоном и варить 2-3 минуты. Картофель очистить и порезать (как вам нравится: кубиками или соломкой). Добавить в кастрюлю с бульоном. Нарезать морковь и свеклу соломкой, лук - кубиками. Все обжарить на растительном масле, добавить томатную пасту или нарезанных помидоров. Когда картофель почти готов, положить в суп, жареные овощи. За 2 минуты до готовности добавить зелень (петрушку, укроп и др.).


Приятного аппетита!



Ответы и объяснения


For cooking Ukrainian borsch you will need the following products: pork, beef, sugar beet, potatoes, tomatoes, cabbage, carrots, onions, peppers, beans, parsley, garlic, fat, salt.


Wash meat and put it to boil for half an hour.


Cut carrots. Chop the onion. Fry carrots and onions in oil.


Cut beet into strips and fry it in oil. Add the vinegar and tomato paste, mix thoroughly and cook for 8 minutes.


An hour and a half, remove the meat from the pan; add potatoes into the boiling broth. Add salt and cabbage and cook them on low heat for 5 minutes.


Then add the pieces of beet and cook for 10 minutes.


Add the onion and carrot and cook. Add the garlic and bay leaf.








style="display:inline-block;width:300px;height:250px"
data-ad-client="ca-pub-6667286237319125"
data-ad-slot="5736897066">

Комментариев нет:

Отправить комментарий